klik sini kawankawan;)

Friday, December 31, 2010

say hey hey to sri iskandar,perak




ini status wall saya di fesbook....oh damn it....sudah satu sem meninggalkan sri iskandar sebab menjalani latihan prktikalku..kini..saya kembali semua ke sri iskandar yang sangat sejuk damai dan berangin...ok ini tipu...kalo anda inginkan kulit anda itam legam silelah berjalan tanpa menggunakan payung sebagai protection..seperti saya ini..jangan tiru..memang malas memegang payung..so ,sebab itu itam legam macam kicap.hahaha

ini last sem...so,i will do my best for my final project...hoho...susah lorh nk pikir mau design ape...macam2...nk wt coffee house lh...spa lh...vintage gallery lah...nampak lh rakusnye dan banyak tentang makanan..haha...tapi yang pasti saya mau upgrading medan gopeng bus station...wish me luck ya...;)

saya akan jarang on9 bila di uitm..tetapi tak mustahil kalo tertibe korang benci sampai nk muntah tgok aku on9 plak kan...hahaha...on9 bukan asyik melayan game city ville dan fesbook serta blog...tp asyik melayan google sebab sebab kene cari banyak info..hongehhongeh.

kepada emak,alang,mad,dan semuasemua...sudah bersediakah anda???
hahaha...bersedialah anda dengan telinga masingmasing serta masa sebab bile2 saya akan call sebab tension tak dapat idea or rase nk give up or..macammacam lh...saya tau anda semua tau..sebab itu anda sudah siap sedia dengan hendphone di telinga..kalo bole gam sekali dengan gam uhu talifon tu dekat telinga.haha..

sekian.


ye.saya tahu saya gemok macam giant.haha
tekantekan

Wednesday, December 22, 2010

KL Krash Pad

kl krash pad.

apa itu kl krash pad??

bende ini tumpu tok remaja-remaja area-area chow kit ..aku pown tak tahu ada wujud program ini..ini semua thanks kepada juni haikal sebab bawak pegi tempat ini.it's awesome guys..banyak kelebihan kot dicipta tempat seperti ini..kita tahu kan remja sekarang ini bnyak bermasalah..so,dorang ni dah sah2 lah memg bermasalah..bende ini ade pown untuk budak2 ini yg mane daripada dorang melepak ke tempat bukanbukan dan buat bende bukanbukan..baiklah dorang pergi sini dan join group ini.

ada had umor kew?

ada.bende ini dari umo 13 tahun sampai 21 tahun kew..tp tang sukarelawan tak kire umo..janji ade minast bole aje...dan sikap ingin membantu remaja-remaja sekarang ni.

kenapa kat chow kit?

sebab kite tau area chow kit dan lorong haji taib tu macam mane kan..kalo cakap tempat ini semua orang tahu dah kan..so sebab itu lah kl krash pad ini tumpu kat area2 chow kit..sebab tempat ini paling kritikal sekali kot..

dan first time aku pergi jalan-jalan area chow kit dan lorong haji taib ni dan area2 sekitarnye lah..meremang jugak lah nak lalu sini...takot itu jangan ceritalh...mane tak nye real in my life aku tengok mak ayam kehulu kehilir..alat2 seks..ubat kuat semua dijual tepi jalan ...gile tak scary..
tp itu semua pengalaman beb..mane nak cari..

program ape ade kt kl krash pad ini?

program kt kl krash pad ni semua idea datang dari remaja-remaja yang join kt sini..so tak ade lah boring dan sangat seronok..bahkan dorang tahu yang remaja ini tak akan minat nk join kalo dorang tentukan program ape ade kt sini..so semua adelah idea daripada remaja-remaja ini..
antara program yang dorang ade cam dance class..drama workshop..jamming..dorang ade buat aktiviti kt luar seperti pergi broga kew..mane2 lah..sebab itu sangat menarik..

parents dorang tahu tak yang remaja ini join kl krash pad ini?

parents dorang tahu..bahkan parents dorang tak halang dan suke sebab wujud kl krash pad ini..atleast remaja-remaja ini ade tempat yang selamat untuk berlepak.

actually ade banyak info pasal kl krash pad ini.
kalo korang nk lebih info korang bole datang kt kl krash pad ini..

ianya sangat menarik u guys..dan sangat seronok sebab berpeluang pergi tempat macam ini dan thanks alot to kl krash pad sebab layan kitaorang semalam.

so remaja-remaja diluar sana lebih-lebih lagi area chow kit..kalo korang rasa tak ade tempat nk tuju.korang tuju tempat ini..atleast ade bende baru korang dpat belajar.

dan kepada remaja-remaja diluar sana...sebelom korang buat apa-apa..fikir dahulu baik buruknye ok..kita semua manusia..tak ade perfect mane pown.
same macam saya..;))


ini lah kl krash pad.

thanx juni sebab kenalkan tempat ini dan azim sebab memandu kami kesini..kita semua dapat pengalaman dan maklumat menarik woo..

juni.semoga anda berjaya membuat project ini..;)
aku sokong ko weyh
tekantekan

Tuesday, December 14, 2010

aku nak bende alah ni kalo ade kat pasaran sekarang!hahaha

it' cool guys.

haha


tak mustahil satu hari nanty ade bende macam ni wujud kat muka bumi kite ini..Tapi memang gilerlh design dorang en.Entah macam mane dorang bole terpikir nak design bende macam ni...cool gile.mesty beriburibu puluh aih bende nih...hehe

yang tang nk share tuh..gile senang..hahaha..bile pikir memang tak logik lh..agak-agak r bai.
tp serious gile canggih lh..kalo ade jual aku beli!
duit ambik dari pokok duit-duit..haha.macam aku cop duit plak kan

interesting!

tekantekan

Monday, December 13, 2010

disebalik ungkapan terima kasih anda ada mereka! (bahagian 2)

salam semua.

nampak tak yang sekarang mood untuk mengucapkan terima kasih.!
oh yeah...sebab paling senang untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka yang hadir dalam hidup kita ini.

paling banyak terima kasih kepada family kuh ini!
sayang mereka!

ayah,emah,alang,faris & fahmi!
angah sayang korang lah..!

mereka yang dibawah ini!
terima kasih jugak.
rasenye da ucap terima kasih seperti entry sebelom ni...x pe lh aih..
tp kalo nk bace lagi..

dan.
akhir sekali...
tak lupe jugak kepada encik muchuk macham
sebab telah banyak jugak menolong dalam memberi kate semangat dan tahan telinga mendengar leteran dan tahan kerenah saya dalam mengharungi pelbagai cabaran duniawi ini..hoho

gamabr x bole banyakbanyak..kang lawan empunya blog.
haha..
sayang awak..;)

sayang SEMUA!

kenkadang kite tak sedar ada orang sekeliling kite yang menyayangi kite,menolong kite,serta menerima kita seadanya.
oleh itu ucaplah terima kasih kepada mereka semua.
dan terima kasih kepada TUHAN yang telah memberi kita peluang merasai semua ini;)

dee;p

tekantekan

Sunday, December 12, 2010

disebalik ungkapan terima kasih anda ada mereka!

TERIMA KASIH SEMUA!!

ko da kenape ni dee???
tertibe ucap terima kasih...hehe...bukan ape...sejak-sejak result da keluar nih...alhamdulilah...akhirnye aku meningkat..mybe ni sebab prktikal kot...org kate lh time prktikal ini memang senang nk naikkan pointer tuh.sebab itu lah korang tak perlu risau time prktikal ini,gerentilah korang boleh score punya...hongehhongeh...;)

terima kasih kepada mereka sepanjang saya melakukan latihan prktikal disini...
ecehceh..

MEDIUM DESIGN ASSOCIATES

banyak betol lah aih aktiviti yang dilakukan dengan dorang ni..selama 5 bulan...paling penat sekali berlakon lh...hahaha..bile tak ade kerja nak buat dan bos masuk kene lah berlakon konon-konon ade kerja.sebab itu paling penat nak berlakon buat-buat busy ni aih...hahaha....terima kasih kepada kak ati,kak nita,kak yatie,kak teha,iwan,muiz,man,faizal,kak dib,amed...sebab banyak tolong ajar kitaorang ni aih...terima kasih jugak kepadasyahmie,wani,wahida,pa'e,mimah,karim,anis dan tak lupe sekali big boss...en burn...bwahahaha...

dan sempat jugak pergi berholiday bersama dengan mereka ini...
seronok sebab dah penat-penat berlakon..eh2..mane ade...penat-penat buat kerja lah...nk jage ati client semua bagai...dengan project2 semua...sebab itu kalo da tension..kene berehat..
oh yeah..

akhir kate...cehwah..ingat ko tengah beri ucapan ke aih dee.
majulah anda demi negara...hahaha...dah jangan nk merepek okie.
selamat menikmati gambar yang terpilih dari saya sepanjang prktikal ini..


jangan berangai bai tunjuk konon rajin...haha...padahal memang rajin ok..bwahahaha..
nampak tak sangat casual pakaian pergi opis..jangan terkejot..ini memang pakaian kitaorang semua termasuk staf kebanyakan ary melainkan hari-hari berjumpa client atau perkara yang penting..itu memang wajib pakai lebih senonoh..bukan seperti diatas ni..;)

tanpa anda saya mungkin tidak mengenal apa itu a..b..c..haha...
eh2 salah.
tanpa anda saya mungkin tak mengenal apa sebenarnye realiti sebagai seorang INTERIOR DESIGNER!

trimas..sudah pukul 3 pg.masa untuk tido...esok-esok kalo rajin update lg :)
tekantekan

Saturday, December 4, 2010

stop it.


bila kite mulai rasa ianya sangat jauh.
kite akan cube cepatcepat menariknye kembali dekat.
bila kite rasa ianya tidak seperti dahulu.
kite akan mule rase sedih dan inginkan kembali seperti dahulu.
bila kite rasa sangat memerlukannya.
kite akan cube untuk mendapatkannye.
dan bila kite rasa kite mulai sedar.
yang semua ini hanya hayalan sematamata.
sudah tiba masa untuk mendiamkan diri.
sebab aku merepek keseorangan.
bwahahaha.

gelakan.
apa itu gelakan.
tiada dalam kamus hidup berpurapura gelak bole menghilangkan kesedihan.
tp sapa bole yakinkannya.
oh aku tidak.
sebab aku bole gelakgelak untuk menghilangkan kesedihan.

kesedihan.
apa itu kesedihan.
korang cari sendiri lh.
sebab aku dah mule merepek.
ok.
stop it.

^.^
tekantekan

Thursday, December 2, 2010

ini.

oh oh oh
mau ini...
ada sesiapa bole beri tahu bende ni ada dimana..
tekantekan

Monday, November 29, 2010

kawan itu mereka

mereka

bila kite mula rindu kat semua orang.
kite sedar yang kite bukan keseorangan..;)

mereka diatas lh penyeri hidup,berkongsi suka duka tidak kire bile kite senang atau susah..mereka sangat memahami dan sepanjang di uitm lh mereka kawan saya.kitaorang dah seperti adkberadik dah...suke gelak banyakbanyak bile dengan mereka..suke buat kerja gila bila dengan mereka dan mereka sangatsangat banyak menolong bile kite rase down.
terima kasih semua
tekantekan

Friday, November 19, 2010

MONEY



sekarang baru terasa susah bile tak ade duet langsung kan.
memang payah nak cari duit dan dapatkan duet.
duet tak akan dapat sedepok(siap ade bunyi lagi nih) macam itu aje kan.?
buat ape ko goyang kaki tunggu duet datang.
memang tak dapatlah der.
haha

sangat marah dekat firm aku prktikal sebelom ni.
gaji tertunggak beb.
RM500...kalo x RM700..nasib baek da bayar RM200.
tapi mane cukup beb.
orang bile time gaji tu bayar lah.
ni nak buatbuat tak paham je.
da r keje x d..balikbalik proposal..tender lah..bagai lah.
haishhh....

pape pown kene pikir macam mane nak dapatkan duet ni.
banyak bende masih pending lagi ni.
"-.-"

seronok kalo jadi manusia seperti diatas ini.
tp pape pown akhirat jangan dilupakan bile dah kaye..;)
that good.
tekantekan

Sunday, November 14, 2010

entah

kenkadang kite rase nk jerit
tp x bole.

kenkadang kite rase nk marah
tp x bole

kenkadang kite rase nk menangis
tp x bole

dan kenkadang kite rase kenapa semua ini terjadi
tp x bole

tp kenapa?
entah.
tekantekan

cepatlah.




mood terasa nak berholiday lh pulak kan..
ngee~~
x jauh pown...dekat jew.
tp2 kene tunggu lorh duet gaji yg tertunggak tu dijelaskan dengan segera..
haishh...



tekantekan

Wednesday, November 10, 2010

aku kan kakak....;)



khas buat adek angah yang bernama muhammad faris bin zainudin...congratulations to you..sebabsebab dapat gud result...walaupown bukan 5A..tetapi angah bangge dengan ko...sebab ko buat yang terbaek...

walaupown angah ni asyikasyik marahmarah ko..bisingbising..suruh buang sampah lh walaupown ko mls..tetapi ko buat jugak kan...aku kan kakak..;)bwahahaha...

apesal aku yang nagis plak time dapat tw result ko berapa...eh2..bukan ape..terharu beb..sebabsebab ko kan suke maen aje kan faris..sampai bace buku pown mls..asyikasyik men game ps2 je..mane x risau...tetapi..ko dah buktikan ko bole jugak ya faris..oh yeah...tahniah2..

aku tw yang lelaki ni style belajar x same ngn perempuan..yup..aku sokong.sebabsebab perempuan ni asyik kene bace buku ulangulang dan buat latihan banyakbanyak..tetapi lelaki ni pulak..kalo dorang ni bace sikit terus masuk otak..woo..jelez woo tengok lelaki ni..senang je...;)

faris..faris...tahniah jugak sebab dapat 3 sijil..sijil nombor 3 dalam kelas,matepelajaran sains terbaek bagi keseluruhan darjah 6 dan sijil pengawas..;)

pesanan angah buat faris,
nanty dah masuk ke alam sekolah menengah...jage diri baekbaek..jangan mudah ikot perkara bukanbukan...belajar pandaipandai semoga masuk universiti macam angah dan alang ni...yang penting jangan lupe solat..itu penting sekali...dandan pandailah pilih kawan.jangan sampai buat idop kite terpesong.
*nanty kalo dah ade teman istimewa jangan lupe bawak kenal kat angah..bwahahaha....jangan soroksorok tw..;)

angah sayang semua..>.<
tekantekan

Monday, November 8, 2010

buat adik yang konon chumel+ngade2..olalala




entry kali ni tertibe pulak nak update pasal adekkecikkononcomel seorang ni..
bwahahaha..

mesty ko bangge kan alang...;P
iye r..ini semua garagara sebab duduk rumah asyik menghadap lappy kesayangan ni aje..

nk cerita dy lah seorang sahaja adeq perempuan yang aku ade...takkan ade orang laen punya r..melaenkan kalo gatalgatal nk ade adeq angkat perempuan...
nanty mesty ko x setuju kan..sebab ko kan manje gedix kt angah sorang saje ni.
haha...

aku sayang ko lah..;)
ecehceh....jiwang pulak...

kalo ko balik x sah kalo x borakborak ngumpat ngn ko...padahal kalo tak sabarsabar tu...
sanggup terus call ko cerita yang kononkonon gempak...bwahahahha

nk ucap terima kasih kt ko sebab jadi adeqyangbaek selaku mypendengar setia segala masalah...nagisnagis kt ko...gelakgelak dengan ko..shoppingshoping..ngumpatngumpat ngn ko....segalagala dengan ko lh alang..>.<

oh sangat seronok..

sayang ko.;) tekantekan

Friday, October 29, 2010

29.10.2010

untuk awak

selamat hari jadi awak.

semoga awak selalu sihatsihat dan makin gemok.
kihkih..
awak...semoga berjaya tok sem depan...sem depan awak last sem...macam kite jugak.
jangan banyak maenmaen taw..belajar rajinrajin..
awak.
terima kasih atas semuasemua yang telah awak berikan.
terima kasih sebab tahan kerenah kite nih.
semoga ulangtahun kali ini memberi seribu kenangan buat awak..

i love u <3

tekantekan

Saturday, October 16, 2010

diam itu lebih baek

today.

sunday

ok.

nothing.


tekantekan

Wednesday, September 22, 2010

wallpaper itu kami punya..

picto time..


aktiviti melawat site bersamasama kak yatie dan wahida..


wahida malik





ok..semua pic diatas sume garagara menyibuk konon bole tolong itu ini lah...tp inilah hasil yang terjadi...alangalang nampak wallpaper bilik client sudah siap dipasang...kitaorang pown ape lg...hehehe..;)))

tuantuanpuan..maaf...kami menjadikan wallpaper umh anda sebagai background..hahaha...
kami pulang dari site dengan membekalkan keropokpisanggetukubidancekodokpisang untuk sume staf...baekkan,,^.^



tekantekan

Monday, September 13, 2010

mari kita bermaaf-maafan di hari mulia


selamat hari raya kepada semua2 yang mengenali saya..

DI:
sekolah tadika pasti dan islah
sekolah rendah kebangsaan padang jawa
sekolah rendah agama padang jawa
sekolah menengah kebangsaan seksyen 16
sekolah menengah teknik selangor,sungai buloh
rakan2 tuesyen di institut delta klang
uitm sri iskandar,perak
adik beradik..saudara mara..
medium design associates..
guru-guru dan semuasemualah..;)
muchuk macham juga..^.^

raserase cam banyak je silap salah ...moga dimaafi ya..;]


hari raye makan banyak...
ooo..nanty gemok..
hahaha

tekantekan

Tuesday, August 17, 2010

buang tebiat ke ko.

situasi sekarang:perut buncit kekenyangan

sile baca dengan kadar yg segera ya kengkawan.
haha

entry kali ini nk share ngn u all sume tentang novel nih....ceh2 sejak bile baca ini novel ya dee...setahu aku ko ni hati kental..kahkah..
okie2 kenkawan sebabsebab bile kalo kite naek train nak pergi ke klsentral dari padang jawa yg macam i ni.oleh itu i rase yang novel ini begitu bermakna buat diri..bukan sebab ape.bayangkanlah yang station i ni banyak sgt dan lame giler.lagi2 naek kereta kuda aka ktm yang laju gile power lh(tipu2)ok.so dari i berdiri aja x buat apa2 baek lh i bace something.
okie i mengaku yang i ni bukak buku..buku bace i..tp x pe i kuatkan juga semangat membaca..;))
wee...baekkan i...hahaha...

ini buku yang i maksudkan.

Di sini i nk mengucapkan terima kasih r kepada kak teha sebabsebab introduce buku ni kt i...dan2 i suke gile...u all bacelah kalo agak2 rajin dan x nk buang mase cehh konon macam i ni.
hahaha...buku ni romantik.kepada sesiapa yang agak jiwa kental jiwa jiwang jiwa kusut..bacelah buku ni...bole buat anda semua ketawa...sedih...mane tak nye i senyum sorang2 bace buku ni..nasib baek baca dalam bilik..so orang x ingat i ni gile..hahahaha....

kepada sesiapa nk pinjam buku ni dari i silakansilakan...i x kedekut untuk pinjamkan kpada u all sume..dan2 kepada peminat novel bole introduce kt i buku yang laen sebabsebab i sedang mencari buku yang laen pula...;))


adik i dua2 lelaki tu asyik cakap je kt i..''angah baca buku sifir ni lg.."hahaha
ni sume sebab tajuk buku ni 2 x 5 ..


tekantekan

Tuesday, August 10, 2010

situasi sekarang:gemok


SELAMAT BERPUASA KENGKAWAN SEMUA!!!


maaf.agak lame juga tidak mengupdate blog kiter nih...sejak2 dh bekerjaya nih..agak malas sikit nk menaip.;))

nanty2 kalo rjin kite mengupdate blog ni ya..
tekantekan

Wednesday, June 23, 2010

kentut busuk samesame....



sudah lame agak tidak meceloteh moteh di sini ya..
sebab2 bzy lh kite sejak2 dh bekerjaya nih.
haha..

owkeh..sekarang dh start prktikal..
dh masuk 3 minggu dh..bebeh..;))
dan2...sepanjang 3 minggu ni banyak gile kot kiter belajar n tw ..
seronok2 plus2 bzy gak r..
yeah..semua staff dekat MEDIUM sangat wokeh2 plus gile2 cikit r...
cume the big boss..mr burn macam tegas3 plus macam2 lg r.....n2 cikit gatai.
kahkaahkahakh...

cehhhcehhh...
sejak2 dh bekerjaya ni..
terasa best lh jugak...
sebab2 bole keluar dinner n jnjalan lepas kerja...
;)))

dan2..
sudah dua kali berdinner bersama2 muchuk macham.
sangat gumbira ya awak..
walaupon kite masing2 dh bekerjaya nanty..
awak tetap luangkan mase dinner dengan saya..
trimas.
sangat seronok..;))

kepada kenkawan pulak...
makin kerap jumpe sejak2 bekerjaya nih..
tp area shah alam r sebab dekat..
tp jangan risau..area2 yg laen akan diusahakan jugak..
sebab rindu semua kot..;))

BERAT BADAN..
damn.!
berat makin naek sejak duduk rumah dan bekerjaya ni.
so..
KENE DIET...DIET...dan DIET!!!
jangan malas2 wokeh..


kepada semua2 orang yang mengenali diri ini...RINDU KORANG SEMUA!!!
tekantekan

Wednesday, June 2, 2010

02062010



muchuk macham


YOU!!
thanx for everything..;))
today our relationship 3 years..
nanty dh balik kl.. kite same2 celebrate ya dear..;)
x sangka kamu post smethg kt facebook..
sebab kamo bukan jenis jiwang..n sy amat paham kamu macam mane..
tp pape pown sy sgt terharu..;)
suke buat smethg di luar jangkaan sy ya..haha..awak2..
macam mane pown sy sayangkan awak!
love you.
tekantekan

Monday, May 31, 2010

practical training..


mereka kate alam dewasa ni banyak dugaan.
uishh..betol kot.
minggu depan aku akan memulakan prktikal dekat MEDIUM DESIGN firm..
dekat sahaja dengan rumah..kt SEKSYEN 3, shah alam..
semoga aku akan dapt menyesuaikan diri dengan semua staf2 di situ lah..
jgn malu untuk bertanya ya dee.
ape lg...take note..learn something new from there..
and just be you...;)

hepy working day for you..;O
tekantekan

Friday, May 21, 2010

sedar tak kite...

kenkadang kite tak sdar...
ape yang ade depan mate kite tu..
rupe-rupenye sangat berharge...
kite x sedar yang ianye amat bermakne...
sanggup menerima seadanye...
dan mengajar kite banyak bende..
walau ianye tidak menunjukkan sebarang reaksi..
tp..kite tahu yang ianye cube menyampaikan dengan cara tersendiri..
kenkadang kite leka...
kita abaikannye..
kita ambil lewe..
dan kite terlalu mengharap lebih dari itu..
tp.
kite sedar tak.
yang ianye berada dekat dengan kite..
kenape kite tak ambil peluang...
supaya kite same2 dpat menghayati setiap saat..minit..jam...hari....minggu..tahun..
bersamenye..


tekantekan

Saturday, May 15, 2010

@#$$#@&^%!




setan.
tekantekan

Wednesday, May 12, 2010

13 may 2010

situasi sekarang...i knw wat u feeling right now.


13 may 2010.

dh lame kn awak x saiko2 saya macam zaman skul dulu.
tp knpe hari ni..knpe trtbe malam ni.
awak.
awak x cayekan saye dh kew??
o...saya tw sikap awak akan saiko saya agar saya ni jadi matang...saya tw awak ajar saya tu sume..
awak kate awak dengar radio....trtbe ade pndgar ni cite yg dy takot awek dy maen kayu 3 sebab awek dy ramai member guy en.
awak...
awak sengaja en...
bagi saya nagis lagi..
ish..
msty x kuat bile time2 kne saiko ni..
tp akhirnye awak percayakan saya.
saya sayangkan awak sgt!

awak.
lame gile x jumpe awak...
awak cakap awak balik 28 hb ni.
saya tunggu aw awak.
awak pown dh cakap kt saya suh tggu awak balik.
ok.
saya tunggu ni..
tunggu ngn penuh sabar...;)
saya jumpe awak..
saya sekeh awak..
saya akan cakap saya lebih tinggi dari awak.
awak pendek!
kahkah..

awak.
thnx 4 everyting.


* maaf mood teromentik pulak

tekantekan

Tuesday, May 11, 2010

55 KG

situasi sekarang: slowly be a true lady(selame ni ko kunsa kew??eh2..x d lh...cume kne jadi sopan sikit..haha)


rase lame x update blog..bukan x nk update..tp x d cite mau diceritakan..haha..sekarang dh start cuty sem...segala ape yg terjadi sepanjang sem 4 ni...aku mintak maaf same sume orang kalo ade terkutuk...terngata..termaki..terleser mulut..tw pape lh...mane tw ade yg x puas aty ngn aku ni.
haishh...ape yg telah terjadi sepanjang sem...banyak rasenye terjadi...tp pape pown aku harapkan sumenye berubah setelah kite same2 naek sem 6 ni...

sem 5 ni praktikal...so.. do ur best dee...n jangan lupe azam untuk berdiet ' KATAKAN TIDAK KEPADA NASI' hahaha...ok2...aku seyes ni...kite dah janjy same2 en azim...start bulan 7 ni..ok2..;))
buat mase ni bole lh tibai sume makanan dulu.haha...

so plan ape cty nih??
oh..nth lh..aku dh mula bosan ni...kalo dh renew je lesen aku kt jpj...aku akan mule mggatal mau merayap...hahaha..skunk ni agak malas ke jpj untuk renew lesen...pasal kad pengenalan pulak...bile mau tukar....gambar tu patot tukar..gmbr darjah 6 kot..hahahaha..ok2..datang mood rajin sume itu akan dilakukan...cuty ni kne rajin tok wt persediaan g prktikal ya..;)jangan malas2..kang x tw nk wt malu plak..

masalah cuty ni..aku mudah rase lapa...apasal??nth...sebab rase nk makan je...cekodok pisang...ooo...cekodok pisang...^.^

tekantekan

Sunday, April 4, 2010

sabar..s.a.b.a.r...

situasi sekarang: tak sabar

submission nk dekat...
x sabar..(haha)

nk balik umah..
x sabar..

nk celebrate bfday ayah..
x sabar..

nk jumpe opah..opah dh balik dr umrah..
x sabar..

nk on9 mggunakan wireless umh yg sgt laju..
x sabar..

nk jumpe family tersayang..
x sabar..

nk g johor..
yeah..!
sabar..sabar..

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Monday, March 22, 2010

heart

situasi sekarang:ceria

minggu lepas balek.
naek bus kol 7.55p.m tp bus lmbt cikit..so lambt lh bertolak..abis je test terus gerak gi bandar u bersama adk-beradikku...yeah...trimas myk2 korang sebab teman aku nih..;)..dalam bus tido lh pe lg..then trtbe mk cl kap trun kt sg buloh...ok.gi r kap ngn drebar bus tu...sampai je kawasan rehat sg buloh terus naek kete ngn family then trus gerak gi klia...non stop yeah kengkawan..so diharap bace dengan satu nafas sahaja..kahkah..
sampai klia dalam pukul 1 lebih rasenye...berlari kejar cari opah..then jumpe..wee~~rindu kt opah uh..opah nk gi umrah..dh r snsorg..tp seb bek d teman sorang kawan opah..bole tngok2kan opah kt sane..trtbe opah ngadu lapa..ape lg..cucu yg baek..terus gi cari makanan tok opah mkn..;p..then saat pilu bile opah nk pegi dh..oh ho..x kuat time ni..nk nagis ooo...tp x pe2..tahan..cover macho..hehe..ok cik finas,aku nagis same cm ko bile pak mat nk gerak pegi..sep2..

semoge opah selamat pergi dan kembali ke sini..^.^


esoknye hari sabtu..yeah...pagi bangun cm biase..bangun2 pegi sarapan dengan family..setting wireless kt umh then ciap2 ikot mk keluar..mk keluar g meeting balek lmbt uh..redho je lh balek lambat..hehe(padahal suke ni)..ok..jumpe muchuk macham kt restoran pelita..mk ajak kitaorg makan...borak2 makan2 isi perut then nk balek tu mk pesan kt dye suh teman n jage aku sampai mk aku abis meeting...yess2!! ^.^(mood horny)hahaha....salam2 mk,then mk trus g tmpt meeting dy..aku ikot muchuk macham..kitaorg gi li tcket bus..then,lepak kt tasik titiwangsa..jnjalan..lepak2..borak2...makan2..gi low yat jap then g tgok movie kt ts..movie dh abs dh tp mk lom abis g meeting..then ape g..gi jumpe member muchuk macham kt area2 uptown then baru mk cl kap mk dh nk balek..jumpe mak kt lebuhraye duke..muchuk macham hantar sampai situ..sampai umh dalam kol 2..great day..;)

soknye ahad..hari nk balek dh..rase x puas kt umh.dh r wireless kt umh tu laju gile...gile lh x mghayati saat2 dy laju..haishh..x pe2..tahan ye..pagi je mk dh kuar..gi kemaman..ade hal keje katenye..biase lh..mk makin bzy sekarang ni..pagi2 kemas umh,then masak tok ayah n adk2 makan t..hehe..sblom balek..gi teman adk pmpuan aku sorang ni gi li barang dy kt giant..sampai umh makan jp pas tu terus ciap nk gerak gi ktm..ayah antr..sampai ktm kl..tggu muchuk macham sampai...dh alang2 dy balek kl gak..kne r teman aku..hahaha..dh r aku balek snsorang mggu ni..kitaorg makan dulu then dy antr aku kt pltform..thnx dear..;P...

time aku balek..kt u plak berlaku xtvt id day..nk pegi tp x bole..aku kne balek...dengar cite juni nagis sebab menghayati yg sem ni last ngn fizan(kak lang)..aaawww...sebab t dy trus gi shah alam...huh..sedeh gak..fizan..ooo....nk nagis jugak..x pe2..t kalo aku rindu kt ko,aku terjah rumah ko ea..x jauh pown..dekat je..^.^

project hotel sudah bermula..terus berusaha ya!

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Thursday, March 18, 2010

ape yang kita tahu??

situasi sekarang : sedang memikir


BERPACARAN...BERSOSIAL..BERDARA???

salah ke kalo kite bercouple atau berpasangan??
ohh..tidak..
eh ykew tidak??
ye lh kalo ikot kamus cik dee ni..haha

situasi pertama:
kite semua memg dah ditakdirkan akan hidup berpasangan..ape gune kalo tuhan tu cipta adam dan hawa ni kan??tp ade sesetengah daripada kalangan kita ni x dapat bezakan sama ade berpasangan itu apa sebenarnye...mungkin sebab itu telah wujudlah unsur2 berpasangan sesama jantina...oh yeah..x salah kite berpasangan sesama jantina kot ..mengikut kamus cik dee ni hah..tp kalo melampaui batas itulah yg akan menimbulkan masalah besar...ape korang rase kalo same2 jantina nih??bende same je ngn korang kan...cubelah laen jantina...hah..banyak kita ley xplore..macam2 bende yg kita x tw kita akan tw...lagi sedap kot...haha..ok..stop disitu..sebab bile dah bukak bab ni x ingat dunia cikit..kahkah..^.^..kt sini kita x bolelah salahkan sesetengah yg buat perkara cm ni..mybe sebab dorang ade tragedi dulu2 kot yg membuat dorang x percaya dengan kaum laen jantina daripada dorang ni..sebab tu dorang nk same2 jantina sebab masing2 paham kehendak hati memasing...tp perkara ni bole lah kita cegah..walaupon megambil masa agak lame..tp cube kita bawa mereka2 ni kembali ke jalan benar...kita ajar mereka kenikmatan hidup berpasangan adam dan hawa ni...hah..baru best terase..kehkeh..

situasi kedua:
bagi mereka yang belum pernah merasai apa itu dunia berpasangan berpacaran ni...dalam hati mereka ni membuak2 nk merasai kenikmatan bercintan cintun ni..tetapi tidak berpeluang..jangan risau uh..masanye akan tiba..x perlu tergese-gese..kalo kita terlalu memaksa diri hendak bercinta..kang org kate kite ni terlalu desperate pulak...kalo bagi mereka ni..lagi2 perempuanlah..korang x pernah bercinta..tp sekali korang bercinta..mesti korang teruja kan???hati2 uh..jangan terlalu ghairah sangat..risau pulak ngn korang yg jenis cm ni..sebab kalo guy tu baek dan didik korang kejalan benar x pelah..itu bagus..tp kalo jenis guy yg jenis suke2 n nk ambik kesempatan kt atas diri korang..yg ni bahaye cikit..ye lah..dh r korang x pernah bercintan2 ni..sekali bercintan korang membuak nk rase macam2...so kalo guy ni ajar korang bende bukan2..korang jage diri n kawal diri korang...jangan risau..kalo guy tu betul2 mencintai korang..dy akan respect kt korang....tp kalo mengikut kamus cik dee ni..kalo jenis yang macam jarang2 bercinta ni..contoh dorang hanya pernah couple sekali dua sahaja...mereka ni jenis setia cikit...sebab tu hubungan inshaallah akan lame berkekalan..;)

situasi ketiga:
budak2 zaman sekarang lagi ligat dari kita kan???sape sokong??sila buat gaya menggoda cikit..haha..ok..kita lihat sekarang..budak2 sekarang makin xtream dari kita..kalo bab2 lucah ni..perghh..x perlu ajar..dorang lagi handal kot...sebab tu x heranlh kalo rogol sane sini...video2 lucah berleluasa sana sini dengan berbaju sekolah...bercium sane sini..beraba sana sini dari golongan mereka ni..sebab dorang dh rase diri tu besar kot...nk rase somethg yg baru..dorang ni..haishh...x tw r nk kate ape...nk tergelak rase nye bila dorang yg masih sekolah ni berdressup bukan maen lagi bile lepak2 kt shopping complex ke..tw kt mane2 r..korang tw x org bole nmpak sangat korang ni masih bersekolah...kelakar siot..haha..ok.budak2 cm ni...mybe dorang ni masih FRESHIE...masih darah mude lagi...sebab tu lah dorang ni nk cube semuanye..korang2..jangan lh risau..korang sampai mase akan rase semua itu ...atleast focus dulu kt pelajaran korang..habiskan spm tu hah..kang bile terjadi dh bunting sebelum kawin kang..susah pulak korang..kang x pasal2 korang kene berhenti sekolah..duduk rumah ..jage anak...kne kawin..n last2 kang bercerai pulak...kang hidup korang berkacau-bilau kang..

situasi keempat:
awak...awak masih dara lagi ke x???soalan ni agak sensitif bagi sesetengah perempuan...korang kaum adam...kalo korang tahu awek korang x berdara lagi mesti korang sedih kan??korang rase marah n then korang x nk kt die kan??korang2 kaun adam ni..kenapa siksa kaum hawa cm ni...setiap manusia x telepas melakukan kesilapan...memg x dinafikan guy msti nk grlz yg masih dara lagi...memang x dinafikan lagi...tp apa akan jadi bagi mereka yg masih x berdara..x kn semua x nk kt dorang ni...sejahat2 lelaki pasti nk beristerikan perempuan yg baek..tp ape akan terjadi pada pmpuan2 yg dulunye pernah melakukan kesilapan ni..x kn seorang guy pown x nk kt dorang..pmpuan kalo x d dara lagi pasti menjadi isu..tp cube kalo guy yg dah x teruna ni...cm tu gak pmpaun rase...so isu disini same je situasi ni terjadi kt mane2 belah pihak...tp dinasihatkan...cubelah kita terima mereka yg dulu pernah melakukan kesilapan ni..mungkin dulu mereka jahil..mereka x nk pown bnde tu terjadi kt diri mereka...tp kita ni manusia..syaitan itu berada di mane2 kot..syaitan tu pasti menggugat kita..kalo kita sayang..kita didik mereka ni kembali kejalan benar..kita bawak mereka ke lembah sinar baru...pasti segalanye bahagia...zaman sekarang pown x yh nk ungkit isu dara ke teruna ke ni...sekarang ni zaman canggih..dara itu bole dibuat cm tu sahaja...tp kalo kita sayang kt diri kita..kita jage n lindungi diri kita sebaik2nye..semoga kita x terjebak dengan semua ini..

ape yang kita dapat dari situasi2 diatas..??

maaf kalo ade mane2 pihak terase ke..marah ke..
kita manusia..x perfect mane..;p

ok lh..kang makin mengarut lak bila dh start berbicara pasal remaja ni...kalo nk diceritakan lagi..memang x habis2lah...tp sebenarnye seronok kalo kita xplore n dalami lagi tentang remaja dan zaman sekarang ni...macam2 kita tahu..dan macam2 kita dapat pelajari..xtually banyak lagi nk cite.tp tnggulah kalo terase rajin nk post lagi..

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Tuesday, March 9, 2010

xtahan

situasi sekarang: merindui

ohh awak..!

maaf

saya mule rindukan awak sesangat..!

cepatlah jumpe..

rindu!

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Saturday, February 27, 2010

aku dan aku

situasi sekarang:ntah.!

submission nk dekat!

aku lemah.

aku lambat.

aku lihat sana sini cepat je.


tp aku.

dh lh.
diam.

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Wednesday, February 24, 2010

duit..money..

situasi sekarang
: duit

DUIT.

duit yg menimbun kini semakin surut..angan2 yang tinggi kini menjadi punah.
aha.
duit aku semakin kekeringan.
oh mak.
tolonglah anakmu ini..hehe

ohho..bila nk duit baru cari mak ye..eh2..mane ade..tak..org bukan cm tu
haha

haishh..cm mane nih.nk g tw mk..tp x nk g tw..t mk bising pulak..mane duet ptptn selame nih.
cepat benor habis.

ohh..tak2..dy cepat abis org li butter paper..beli itu..beli ini..mane d org gne untuk bukan2..
cume makan tu..myk sgt..duet myk abs tok makan je r.haha..

owg li phne pown gne duet gaji aw..
oh mk..
semoge kamu berhati mulia ye.^.^


hidop aku

*semakin baek dari demam..bagus2..big clap...semakin banyak minum air 100 plus.

*oh id day..maaf x dpt pegi..mau g antr opah g umrah..oh cedeh..opah dh lh sakit..cm tu t cucu opah ni same2 g umrah ngn opah lh..;)
baru bahagia.

*hari2 nk dekat submission ni..biaselh..mandi sekaly sehari..makan ala2 kadar..tido lambat..banyak gelak tok ilangkan stress..dari matahari belom terbit sehingga bulan pown dh muncul akan duduk di studio..menghadap drfting table..t-square..dan myk lagi...haha..

*muchuk macham..oh,aku jeles ngn kau..kau balek..seronoknye....rase nk sepak2 kaw.haha.

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Thursday, February 18, 2010

vespa sape nih???

situasi sekarang : karya



sebab vespa ini dinaiki oleh wanita berbadan dua yg sudah 2 bulan kandungannyelh..tayar vespa ini agak melencong ketempat laen..kahkakah

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

ape ko buat cuti ni?????

situasi sekarang: coretan sebelum pulang ke perak.


aktiviti-aktiviti sepanjang cuti seminggu ni..

khamis-11 feb 2010

aku pulang kerumah dengan menaiki train dr ipoh ke kl sntral...sampai di kl sntral bunda ku ambk..n sampai ke rumah..tido sampaikan cokelat lupe nk simpan kt peti sejuk terlebih dahulu.haha.

jumaat -12 feb 2010

part ni aku kene g beli kek n present tok bunda ku..semperna bufday dy..so,nk ajak member sume dorang d yg balek kg..ade yg belum balek dr uitm..so,ape aku buat,aku msg abg sedaraku n mengajaknye keluar...haha..so tht time aku kuar bersama abg sedaraku n mkcikku...mlm tu xtually nk surprise bfday party tok bunda ku..tetapi bundaku balek lambat..so,kitaorang pown dh tertido..hari ke berape barulh dapat makan kek bersama-sama.

sabtu -13 feb 2010

hari ni kak nora kawin..dy wt mjlis kt masjid wilayah..wah2..xcited gile..sebab memg nk tgok mjlis wilayah since en azizul ckp ianye cantik..memg betol pown..sangat cantik menarik tertawan ye kawan2 masjid kristal tu..haha..baju pengatin kak nora wrne purple..woahh...uitm sangat.kahakah..lepas2 g wedding kak nora..g ambk ejat kt pudu..pas tu g ALAMANDA...shopping time..haha..kt alamanda jumpe lak bf ili(roomate aku)..n malam tu ade mjlis hari jadi nenek aku..so,makan dan makan lg..haha

ahad -14 feb 2010

hari dimana semua orang mule berangan-angan dan senyum x henti2..haha..hari dimana member kitaorang bertunang..so rombongan kitaorang dua kerete..satu aku drive dengan penumpang terdiri daripada ejat,diza n azim...kerete lagi satu ija drive dengan membawa hafiz shj..ok..kitaorang memg berkobar disini ye..sebab tu kitaorang yg frst sampai.kahkah..cll bakal tunang dy x d umh..upenye kt luar g mckup2 r pe lg..so,kitaorang konon lh x nk yg frst datang..kitaorang singgah tesco..pastu agak2 dlm kol 2 kitaorg gerak ke rumah pertunangan..disini ye..satu lagi kereta telah join iaitu terdiri daripada pasangan somi isteri en rahmat dan pn finas..haha..habis pertunangan kitaorang singgah jusco ampang..antr finas..antr azim,antr diza n pulang kerumah bersama ejat..


isnin -15 feb 2010

antar ejat pulang ke perak..tp2 antr sampai pudu je..haha..sebelom antr ejat..aku,ejat n azim g TS shopping barang tok dinner..ejat beli macam2..seluar kotak2 ye kawan2...azim dengan topinye dan begnye ye...kita lihat nanti azim pakai..n aku li bag..haha..upss..lupe nk cite..time kt monorel nk jumpe si azim..perghh..x caye ye..azim hensem ye..kak long terpikat.haha..tidak2..tp seyes azim sangat ensem time tu..x lame lg ade lh org memikat si azim.haha..ok..time kt TS..otw lepas kuar dari kedai chikako..ejat n azim dh naek ke tingkat seterusnye..tp aku..terstop sebentar kerana ternampak kelibat muchuk macham ye..macam x caye..ok2 disini mengelenyar cikit sebab muchuk macham wt surprise dtg jumpe aku..walaupown sikit kecewe kalo x cty ni x dpt jumpe dy..tp2..finally..dpt jumpe dengan kejutan..hek2...(mood gatal)..mulelah senyum x henti2...menjerit gak time jumpe muchuk macham..uppss...haha..ok2..kitaorang teruskan berjalan ke TS dan SUNGAI WANG...usha2 dan beli barang dan masing2 pulang..terima kasih disini ye..muchuk macham menghantr pulang dan wt surprise tokku..^.^

selasa -16 feb 2010

tiade xtvt yg menyeronokkan...hanya waktu berehat dirumah shj..n pegi umh opah..melawat opah...rindu kt opah..;P

rabu - 17 feb 2010

pagi tu emak n ayah g JKR..uruskan ape nth..kirim buku kadar harge kt mk..n dh beli dengan harga RM 20 ye...bagun lambt time ni..haha..pemalas..ok..bangun2 juni msg tnye sal layout plan..aku x buat pape lg.so x dapt nk pinjamkan...juni ckp nk minx kt diza..suh aku ambk..So,dengan x sengaja juni pown datanglh ke shah alam ni ye kawan2..selalu sgt x puas hati ngn dak shah alam..tp,bile dh dtg shah alam..baru tw bestnye ye en juni..haha..ok..pickup juni kt ktm pdg jawa..then g umh diza ambk layout plan..pas tu wt surprise kt sume dak shah alam juni dtg shah alam..haha..sume x caye..then2 g umh mira antr layout plan dy lak..pas tu kitaorang ni amatlh rajin g ukur public toilet ye kt area tasik shah alam tu..chop2..tu tempat kitaorang dh ambk ye kawan2..haha..fizan msg nk join kitaorang gak..then sebab mk aku nk gne kete petang tu..so kenelah suruh sesape ambk kitaorang pulak..aku bawak juni pulang ke rumah aku sementara nk tggu mira jemput kitaorang lak..haha..lepas mira dtg..kitaorang g ambk diza lak n lepak kt MCD ye...beberapa minit..fizan datang dengan kereta bapaknye..hehe..lepak2 borak2 d MCD..diza n mira terpaksa pulang awal..tinggllh aku,juni n fiza...borak2..then g MASTER ART beli barang pe patot dan fizan menghantr kitaorg pulang...

juni jadi mat bangla di shell ye..

khamis -18 feb 2010

sume plan nk g muzium dan shopping..so pg tu..mira jemput aku kt umh..n then jemput fizan lak..kitaorg bertiga pergilah muzium negara..lihat2..pandang2..comment2..memerhati..catit dan ingat..n lepas tu kitaorang menuju kt KLCC...d KLCC,juni n mr azim telah menunggu..kitaorang makan dulu kt food court n then g galeri dlm klcc tu..pastu kitaorang g msuk AQUARIA...seronok ye....sempat send gambr katak bg kt finas n finas doakan kitaorg kne makan dgn jerung..haha..agak kejam disitu..ok2...lepas tu kitaorang gerak g TS n shopping time..;)...sebelum balek..kitaorang makan dulu..n pulang..

jumaat - 19 feb 2010

seperti hari ini..aku berehat dirumah menyiapkan segala kerja yg perlu disiapkan..haha..chaiyok2 lh...

sabtu - 20 feb 2010

pulang ke tanah airku...uitm di hatiku..hahaha..pulang ke perak..dengan menaiki bus pada pukul 1.30 d pudu ye...tp2,pg tu mau jumpe dengan sahabat lamaku..d teknik dulu..sahabat gelak tawa aku..sahabat aku rapat time kt tknik dulu..sudah 2 taon x berjumpe..so mau jume dye..wee~~

sampai ke perak cm biase..rutin cm biase..otak2 memikirkan pasal assgment....assgmnt...assgmnt..hoho..

tp2..ade sumber2 yg memberi keceriaan apabila kenkadang jumpe klon muchuk macham di uitm perak..haha

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan