klik sini kawankawan;)

Wednesday, December 30, 2009

jahitan tangan

situasi:BELAJAR..

DEE

semalam aku menangis,.
sebab ape?
msty korang akan gelak bile dapat tw.
haha.
sebab aku pown nk tergelak jugak ni.

aku ade beli kaen..
konon2 nk jahit sendiri kaen ni dengan ajaran dari bondaku tersayang..
konon lh ..berkobar2 ni g kedai kaen..cari2 kaen 4 meter then mau menjahit.
aha.
gile loser.
kahkah.
semalam trtbe mood nk potong kaen yg aku beli tu.
sebab kalo x potong t cm mane mau jahit..sempat ke nk bawak balek u nanty.
so..aku pown memulakan sesi memotong kaen semalam.

ok kawan2...setengah jalan...
aku stop.
tang nk potong bahagian lengan baju.
mk aku ajar2 r..
punye lh cakap tu..cakap ni..
potong tu..potong ni.
ukur tu tol2 cikit.
okie2.
mk aku baru pressure aku cikit...aku dh fed up.
aku nagis.
hahah
LOSER!!

mk aku gelak.
baru potong kaen dh nagis..belum lg mau jahit.
nanty nagis lg.
aha.
mungek je aku nagis..nagis beria-ia ni..smpai sedu2.
haha;)
tp finally aku ciap jugak potong kesemua kaen tok menjadi sehelai baju kurung nanty..
kehkeh

sok aku mau jahit baju yg aku potong ni.
c2 wat happen k kawan2.
haha.

*baju tok raye aku bole jahit x gak2 lagi pas ni??
haha..

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Tuesday, December 15, 2009

mencelah mencelit sekejap

situasi sekarang: kerja

saat2 terakhir sebelum berhenty kerja
ini yang telah aku lakukan
kahkah.
mengisi masa lapang dari terbuang begitu sahaja

AMARAN!!!

hanya gadis..teruna..yang berumur 18 tahun keatas sahaja bole melihat..merasai..menghayati..
ditegah jangan meniru aksi2 extreme sebegini.

permulaan


menunjukkan simptom simptem terbaek

ditengah2



kn saya dh cakap..budak2 bawah 18 taon x bole tngok.
kn dh x thn..

kepit-kepit
haha

dah2 jangan nakal2 dh.
senyap aw.
jangan bising2 hehe

pengakhiran
maen2 dadu hitung kutu

dh dee.
stop..
stop..

okie

saya sudahi dengan senyuman menggoda menggatal
mungek


tidak lupe pada muchuk macham saya
^.^

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Friday, December 11, 2009

berotak bukan otak2

situasi sekarang:sotong

aku memang dilahirkan tidak berotak sejarah
dari dulu-dulu lagi aku benci sejarah
aku x suke subject sejarah
tiap kali kelas sejarah aku masih ingat aku lh paling malas nk belajar sejarah.
buku sejarah aku tebal2 wt perhiasan je.
kumpul kutu habuk.

perangai dari dulu yang dapat dikenalpasti
aku akan mengantuk tiap kali kelas sejarah
betapa x sukenye aku dengan sejarah.
tabiat buruk time skul dulu
aku suke keluar kelas g toilet lame2 x pown curi makan time waktu sejarah.
entah kenapa aku benci subject membaca2 ni.
sebab tu lah aku lemah bab membaca mengingat.
otak aku bukan lah otak pepandai
otak aku otak mengira.

aku sedar yg tiap kali exam sebjek sejarah
aku akan fail.
aku takowt bile nk tngok result yg berkenaan mambaca mengingat ni sangat.

tapi
kalo korang bagi aku bab kire2
aku suke sangat.
aku akan melonjat2 kegirangan bile dapat jawab soalan yg susah2.
aku suke lagi susah soalan math tu ..lagi berkobar2 aku nk cari jawapan.
sampaikan semua orang benci bile tiap kali dapat jawapan dulu..msty aku orangnye.
haha.
itu aku.
memg x dapat ubah.

tapi.
i'm realize.
aku kne berubah.
aku kne suke mambaca mangingat
walau it take it a long time
but,i have to change it.

orang kate bile kite belajar kite kene ada berkat cikgu.
jangat buat cikgu kite sampai nangis atas apa yg kite dah lakukan
otak2 ligat berfikir.
bahawa
semua ini sudah ditentukan olehnye.
oleh itu.
sudah sedar sekarang dee??
yeahh.

jangan buat perangai macam dulu lagi ye.

jejarimarimenaip;
dyana;p
tekantekan

Thursday, December 10, 2009

mimpi

situasi sekarang:mimpi

awak2..saya mimpi sal awak tw.!!

mimpi ape??


adelah.
(sambil wat muke menggoda keluarkan cikit lidah)
^.^

sedang menikmati cerita upin dan ipin
tanpa disangke i terlene.
then i bangun menuju ke katil asmara n i kembali melelapkan mate.

result.??i mls nk check mlm tu..sebab tw nanty akan geram dengan line yg sibuk lh..dh lali dengan itu semua...so,i tido lh..
sedap2 sesedap maen lidah..i mimpi..
bukan mimpi basah ye kawan2..
mimpi sedap je.
kahkah.

i mimpi yg i x sgke sgt..asal i ley mimpi mamat ni..(nama dirahsiakan kerana ade kene mengene ngn fizan..ur secret admire)..hehe..dh tw sape diam2 okie..name mamat ni x ley disebarkan sebab akan menimbulkan kontroversi yg hot meletup nanty lak.keh2..so i senyap je..nanty x pasal2 satu dunia tw pasal i ngn dy..

kejap2.
dee..asal ko cite sal mimpi ni??orang laen pown mimpi gak.
ahh..biarlh.sume cite sal result..aku nk cite sal mimpi berahi ni jp.
kihkih

sambungan mimpi td.
i mimpi yg dye n i pasangan couple yg kepala gile2..hahaha..gile mcm pasangan yg sweet sgt..dh lh satu kelas.dye duduk sebelah ngn i..suke sgt menyakat i..manje2 kowt.haha..n paling x sgke dye sweet gile ngn i.

myk lagi i mimpi berkenaan kami berdua.
motif mimpi cam tu??
haha..
motif sotong lh.
kahkah..

pengakhiran mimpi i..tergantung..i dikejutkan dengan vibrate msg dari cik finas mengatakan sal result..i trus bangun .on9 tgok result..

nk mimpi itu lagi..
hehe;)


*sambungan mimpi yg i masih ingat..i kawin ngn mamat ni ye.n semua bergumbira.
haha
sengal dee.

apple;
dyana;p
tekantekan

Tuesday, December 8, 2009

8 dis 2009

situasi sekarang: change it

sekalian

sudah tiba masenye saya berubah

walau ianye mengambil begitu lame mase.



tekantekan

Saturday, December 5, 2009

sunat...fesbook

situasi sekarang:mimpi

bersunat???

esok depan umh aku....kire adek sedara ke spupu ke kupu2 ke cm tu lh akn bersunat.
kehkeh..bile cte sal sunat..teringt dialog aku ngn mk aku.
kalo guy sunat...kite tw dy potong tang mane..
tp kalo pmpuan lak??
ramai x tw pmpuan sunat kt mane..kn??
ke aku je yg x tw..
haha..
umo 19 taon baru tw pmpuan sunat tang mane.
kihkih.
aku tnye mk aku lh untuk kepastian..n dy terangkan dengan detail.
perghh..seb bek pmpuan sunat awl kn..??
x d r rase sakit kowt..
haha.

potong...potong...potong..
(teringat iklan kt tb)


fesbook??

cerita sal game yg aku selalu maen kt fesbook ni..
'cafe world'
nanpak di sini perbezaan diantara otak akaun n designer..
bile aku maen game ni duet yg dikumpul aku pikir nk design ape kt dalam restaurant aku..x kesahlah duet abis ke tidak..asalkan nmpak cantik restaurant aku.
tp bile adek aku lak maen..
dy pikir sal nk kumpul duet manyak2 je.
haha
otak akaun..nanty beli itu beli ini tok restaurant dy t rugi lak.
nk hias meja mau letak mane pown x reti.
kihkih.
maaf lh.nampak disini ya..perbezaan diantara kedua2 belah otak.


cm mane lh kalo kawin nanty ngn kepala otak janakuasa elektrik pulak??
bercurrent rumah.??
kalo otak automotif lak??
pasl kerete je dipikirkannye.
kalo otak otak??
mengonglah jawabnye,

haha.

panas salju..sentise berair.haha

apple;
dyana;p
tekantekan

Monday, November 23, 2009

maen lidah..yummy..haha

situasi sekarang:crazy


lihat gambar ini betol2..;)

berada d even 14.
best.
gembira sekaly.

^.^

apple;
dyana;p
tekantekan

Wednesday, November 18, 2009

kerja

situsi sekarang:kerja

anak dare en zai dh keje sekarng

frst job aku pada umo 19 taon.gile sengal.dulu2 x nk keje..cakap besar cikit..haha...n dulu time2 lepas spm selalu tanam angan2 nk keje..cari xperience lh..apa lh..itu lh..angan2 menggunung tinggi ni..angan2 diteruskan sehingga aku sem 1 n sem 2..haha..suke benor tanam angan nk keje tp last2 mls nk keje..duk umh makan tido on9 je keje...lagi besh..wakaka.

tp2 angan2 aku akhirnye tercapai gak..dh sem 3 n berumur 19 taon ni baru ada akal cikit mau matang nk cari kerje..hehe..baru tw apa itu gaji sendirian berhad punye..hasil titik peluh sendiri..cukup lh sebulan ke kerja ya..ni pown permulaan..just timbe2 pgetahuan..tingkatkan keberanian diri..keyakinan..perghh..baeknye dee..haha

okie2..dicini nk ucap lh thanx kt kak mira kite ye sebab tlg cakapkan kt mk dy nk kerja..n pn norsiah kerana menerima pekerja yg mengong sengal ni..kuhkih...nk te sape pn norsiah g r cari kt kamus dewan bahase edisi kesepuluh.;)..

gile best bile anda boleh meronda2 sekitar uitm pd waktu kerja..boleh makan2..bole gelak2 sakan..bole usha2 org..bole macam2 lg r..disebabkan kerja anda mudah..hihi..n sampai tersengguk jugaklah ngntok sebab menunggu kerja yg nk diberikan..hahaha..nk g tw ni.
pg tadi slepas ciap kerje,sempat bace buku sal sikologi...tertbe terbace sal penyakit kelamin...apa motif???hahaha..senyappp..

petua nk menghilangkan ngntok..snap gmbr anda sebanyak mungkin..

apple;
dyana;p

tekantekan

Tuesday, November 10, 2009

fana

situasi sekarang:memg fuck r.

maaf aku x ley thn dh marah aku.

kaw pehal fana.??
ary ni kaw balek .
aku tgur kaw.
kau wt pe??
kaw wt bodo kn.
kau x jawab pown solan aku.
asl ngn kaw??
benci sgt aku ke?
nk kate aku salah ngn kaw r!!!
nk aku melutut minx maaf ngn kaw r!!!
cukur r wey.
ko pikir kau bagus,
aku dh cukup bersabar ngn kaw dh.
aku tgr kaw.
kau wt bodo!!!
wey.
bla r.
ego ko tinggi sgt.
cukup r wey.
ko rnung r balek cm mane kaw bole x d kawan.
kaw pikir r wey.
sedar cikit.

sedar r fana.
aku nk myedarkan kaw.
wey.
setan kaw kan.
kaw wt aku nagis.
kau wt aku terseksa.
sebab aku akan rase bersalah bile mbe aku wt cm ni.
kau dh r satu bilek ngn aku.
nth r.
ee..
memg !@$!$%! r kaw.

mungek r.
aku x pernah jmpe mkhluk cam kau ni.
kau memg ego tinggi.!!!

sedar r wey.
tekantekan

Sunday, November 8, 2009

navy oh navy...

situasi sekarang:navy

yeah..dr dulu agak suke akan dak navy..x tw knpe..mybe sebab dorang smart n encem kowt.haha...dulu time skul tknik aku pernah lh g rombongan g agkasapuri..motiff???dgr ceramah kebende nth..haha..sebab sy x ambk perhatian lgsung..time 2 ade dak navy.aw2..encem..tergode sial..hehe..smpai sekarang sy masih suke lihat dak navy lh..berseragam uniform yg putih tu..smart2..tp bile dipikirkan balek..kalo yg marin nye navy bpe bulan je an duk daratan..haishh..kritikal r kalo buat aku..kne tahan siot..hehe..^.^..

smlm aku post kt status mood aku kebende nth..aku lupe..n mulelah detik2 x diduge.hehe..nk dipanjangkan cerita..dulu sebelom kaple ngn mad lh..mate aku agak gatal cikit..x lh gatal cm sekarang..standart dak pmpuan suke pndang2 jejaka encem en...so dulu mber aku ni ade smpan hasrat hati kt sorang mamat ni r..nth nape aku pown terbabit..gile stocker r kitaorang..smpai num phne pown kitaorang gigih mencari ni..ceh2..bile lalu sbelah lak perghh nk pengsan lh ktekan..hehe..zaman mude2 dulu..

so smlm dy tertibe cmment..haisshhh..pelik..tp2.paling best dy dh byk berubah dari dulu..n x sgke dy dak navy skunk.wow..tergugat iman..tp x ley2 hati tetap pd yg satu..hehe..;)..best borak2 ngn dye..gile otak gile2 cm aku gak...dulu aku setakat bole jdkan dy secret admire je r...smpan dalam ati..tkowt trsebar aku minat dy..haha..tp smlm rhsia terbongkar bile dy tnye aku sape..n aku jwb i'm ur scret admire..haha..gile x caye dy..(tp2 mad jgn mara aw..skunk x d rase cinta hati kt dy pown..just frenz..kihkih..tkowt jelez lak mucuk mcham ni.)

haha..kelakar kan bile diingatkan balek..tradisi ni x pernah pupus..gadis2 still ade hasrat cinta suke minat n mcm2 kt seseorang itu..perkara ni terjadi smpailh kt universiti..haha..smpai tua pown ade jugak kowt..selagi kasih sayang itu still ade di hati..selagi ade orang yg kite minat..selagi itu kite gile fanatik..stocker kt seseorang itu..sume bende dy buat kite nk tahu smpaikan kite trtunggu2 kemunculannye..sebab ianye menceriakan hari hidup kite..;p

skunk sy dapat berborak dengan dak yg dulu telah menjadi secret admire sy n dy juga dak navy..hehe...auchhh..cair sial.

en syafiq haaziq

ni dy dulu time skul

n now..
dy dak navy

betol x saya kate dy dah laen???


(ouchh..@#$%!@..rahsia aku terbongkar akhirnye..)

tp x pe atleast sy jujur sy pernah mengsecret admirekan awk.haha.
maaf lh sy ambk gambar awk senyap2..dh nme stocker.haha..tidak!!



tp awk yg bawah ni jangan risau lh..jantung hati hempedu limpa saraf2 tunjang..sense hormon mengatal sy kt awk je..haha..

tp awk juga pernah menjadi sy punya secret admire..haha..n awk telah mencuri..mengambil menyimpan hati jantung saya smpai sekarang


(eh,sebentar..en hafiz hussein..kau pown navy gak kew??ade baju cm mbe aku ni x??sebab korang berdua belajar kt upnm)

apple;
dyana;p
tekantekan

Wednesday, November 4, 2009

5 NOV 2009

situasi sekarang:risau bercampur sedeh

kawan - kawan



jangan tnye kenape aku akan berada di kels psychology yg same pada sem depan.





mungek.
aku adalah orang yg kurang dari sepuluh orang yg tinggl didalam dewan peperiksaan.
ape yg aku bace mlm td???
aku blank trus..
aku hnye dapat menjawb part A sahaja.
nth lh.
aku x tw pe yg terjadi ngn diri aku,
aku terlalu memikirkan msalah dalam bilek kowt.
wey,
aku benci diri aku,
aku lemah.
aku x dapat handle pown masalah kecik tu ngn exam yg bakal menentukan aku repeat atau x.
n now.
aku dapat agak ape yg akan terjadi pada next sem.
aku nk nagis dh kt dalam dewan peperiksaan td.
ape kaw ni D.
bodoh sgt..
x gune nk nagis lh dalam dewan peperiksaan.
bende dh berlaku pown.
n sekarang.
aku hanya bertawakkal je r.

aku kuar dari dewan..aku msg mk aku,
aku cakap aku x dapt jawab.
mk aku cakap selawat myk2.
aku jawab sush.
mk aku x bls lg msg.
mk busy kowt ngn keje.
maaaf lh gagu.

n sekarang.
aku x d mood.
aku dalam bilek atas katil bertemankan laptop aku.
nk mkn..ermm..tngok lh.
kalo ade mood.

minggu depan last paper aku,
hari khamis.
exam history.
history ni pown aku lemah.
nth lh.
aku akan try jawab n selawat n tawakkal myk2.

fana.jgn dowh wt aku cm ni.aku akan rase bersalah sgt2 kalo kawan aku x tgur aku..atau kawan aku d simpan benci ngn aku..aku x tw lh same ade aku atau kau yg bersalah.pape pown aku nk minta maaf lh.

bodoh.
pasl bende kecik ni ley effect exam aku.
;(

apple;
dyana;p
tekantekan

aku minta maaf

situasi sekarang: diam

situasi didalam bilek aku seperti makhluk kering d alm flora.
eh.ape kene mgene.
haha


aku ada 3 orang roomates dalam satu bilek.aku,ili n fana..fana satu crse dengan aku..cme ili je crse laen.sejak dari sblom aku sbmission review sume prjct aku nth kenapa fana x bercakap ngn aku.fine.aku biarkan je r.mybe dy ngh period time tu..lg pown pepaham r mood orang pmpuan yang sedang dalam period..x stabil lg..

okeh..sejak 2 fine r aku senyap je r.sebab aku tw mood dy nk mara2 je..tp x beberapa lame pas tu mulelah dy x tegur ili..wat the tutt..knpe???ape salah kitaorang uh..fine r mlm sblom sbmission tu kaw bawak barang kaw kuar g bilek mane nth..aku pikir bolelah model ko naek dengan jayanye..tp ape aku nmpak..model kaw x seperti yg aku impikan..knpe???ok..aku say sorie sebb pg tu memg aku x cll kaw..aku x d crdit.cm mane nk cl kaw.kau tw x aku sebenarnye risau bile pg tu kau x balek bilek....aku risau kaw cm mane ni..nk sbmit kol 9 tp kau x balek2 bilek lg..aku g kels ngn ati x tenang sbnrnye..tp aku abaikan je..

pagi tu kau datang kels..aku lege sebenarnye kaw dtg..tp aku hampa sebab kerja kaw x mcm kaw time part one o two..harap kerja aku..memg dulu aku jeles gile ngn kerja kaw..aku x wt kerja dalam bilek sebab bile aku wt aku tensi tngok kaw punye lawa..tp aku nye teruk..aku rase down gile.sebab tu aku wt kt stdio...so aku rase kerja aku nk dibandingkan ngn kaw memg jauh r bezenye..tp myk gak aku x puas ati ngn kaw..sejak dr id day ko memg pentingkan diri..x dtg tolong..wt kerja kaw..sorie r..aku tw aku x layak tegur kaw..aku pown x d r perfect sgt..tp pepandai paham r..aku tw aku pown d pntingkan diri..tp ubah-ubahlh..

aku x tahan sebenarnye..aku satu bilek ngn kaw..satu kelas ngn kaw lak.memang menghadap muke kaw je r..cm mane pown aku akn berjumpe ngn kaw.aku x nk cari gado ngn kaw.tp peragai kaw.wt aku x thn uh..aku dengar kaw cerita ngn jannah cakap kitaorang yang peragai tertibe berubah..kau sedar x dr bile kaw mule x cakap ngn aku..aku d salah ngn kaw kew???cube cakap..kau ni manje sgt sebenarnye..peragai kaw,aku malas lh nk tegur sebab peragai aku pown haram kejadah..so cme kite kene r pepandai tw pe yg wt orang x suke dengan kite.

hari isnin ary tu sblom g exam.aku sebenarnye nk tegur kaw lh..fine..kaw ego sngat kn..walau aku x salah..aku ade niat nk tegur kaw.tp harapan aku musnah.ape kaw buat...kaw simpan seterika kaw kan...kaw simpan sume harta bende kaw..fine!!!aku rase nk nagis uh sblom nk pergi exam tu.nasib baek r aku ade baju kurung yang x perlu diseterika...ok..sekarang sume barang kaw..kaw x nk sesape share...fine!!!tu baru masalah kaw dengan aku..tp masalah kaw ngn ili..ape kaw buat ngn ili memg teruk gileq r..aku geram gile.smpai ili nagis sebab kaw.
ade kaw tw..kaw enjoylh ngn ZULIEN kaw tu..ahh..lntak lh salah tulis nme zulien ni ke..abaikan.

aku ngt lagi lst kaw tegur aku itu pown kaw mintak hutang kaw kt aku.ok fine..kalo aku d hutang lg mintak lh..tuntut okie...sume yg aku rase d hutang ngn kaw kaw listkan n tuntut ngn aku k.
aku x tw r smpai bile situasi ini akan bertahan..aku rase r smpai bile2 kaw x tegur kitaorang..aku masih ngt lagi ape kaw buat dengan fatin,eja,asrul n apiz..nthlh...smpai bilelh kite x nk tegur orang kn..nth2 nanty last2 kaw perlukan pertolongan dorang..kaw kene gak tegur kn.

aku x tw lh.aku dh 3 sem dudk sebilek ngn kaw.sume perangai kaw dalam poket aku r..aku x nk lh kita gado sebab perkara kecik ni.alu dh mls lh nk jage ati orang r..nk umpat2 lg bile kau wt peragai.smpai bile wey...??smpai bile..masing2 dh besar lh..aku rase pndai dh pikir kn....so pikir2kan r.aku snyp je.aku dh mls nk wt pape..letih dh..diri aku pown x d spe nk jage..ini kan hati orang laen..haishh..cme..aku harap kite still tegur cikit jd r.

n aku x kesh kalo kaw nk benci aku ke..aku nk mnx maaf lh kalo selame aku kenal kaw ni aku d wt salah ngn kaw..

manyak lg nk tulis..tp abaikan je r..smpan dalam hati je.

apple;
dyana;p
tekantekan

Tuesday, November 3, 2009

3 nov 2009

situasi sekarang:bahagia

finally.
kami adek-beradek kembali kepada normal kembali.
tidak ada lagi bermasam muke..
tiade lg x bertegur sape..
tiade juge benci-membenci.

masing2 dh besar panjang
so pikir2kanlah apa yang terbaek okie..
apa yg buruk..ape yg baek...

yang penting kite sume still adeq-beradeq okie.
aku sayang kt korang sume lh wey.
^.^


pix ni gmbr family sgt..sgt formal.haha


sayang korang sume.
seyes.
hehe

apple;
dyana;p
tekantekan

Wednesday, October 28, 2009

senggugut itu memeritkan

situasi sekarang: senggugut.

arghhhhh...
kan bagus kalo jantan2 kt luar sne yg beriya2 nk jadi pmpuan ni bukan je setakat ade buah dade..tp dorang jugak ade period..sengugut..
kan bagus kalo dorang ni boleh bersalin n bernak juga.
kan bagus kalo ape yang pmpuan alami..dorang pown dapat alaminye jugak.
x d r setakat nk sedap badan je..

kalo dorang tw lh apa yang pmpuan alami ketika senggugut ni n period ni..msty dorang x kn berani-berani nk jadi pmpuan uh...
baru dorang tw betapa rumitnye menjadi seorang pmpuan..


maaf.gangguan emosi ketika dalam mood senggugut..

p/s sape nk ini perut silakanlah..x tahan menanggung sakitnye..haha

apple;
dyana;p
tekantekan

Tuesday, October 27, 2009

tensi..tension...tensen tol r.

situasi sekarang: tensi


Ape korang rase kalau pertanyaan korang tidak diambil peduli???
n orang tu terus melakukan kerjanye dengan bangge sekaly...

ape korang rase kalau korang terpakse menadah telinga mendengar nyanyian yang merdu bak cik cak ini tiap2 malam n dengan kuat sekaly agar bergegarlah satu bangunan???
sangat ignoying bukan..??

ape korang rase kalo bile buah hati jantung hempedu dye cll n dye nk ckp kuat je..????
nk biar r sume perbualan dorang diketahui....n nk manje2...n nk gado2 r...
sangat mengelabah right??
(perlu kew kalo ckp tu nk kuat je???orang laen pown d jantung hempedu hati masing2..tp elex je.)

ape korang rase kalau bunyi henfon berbunyi tiap2 malam tp dy x sedar pown..orang laen yang sedar???
kalo boleh nk volume paling pecah rekod dunia r..
sangat marah kan???

ape korang rase kalau korang dipanggil dengan panggilan yang sangat membuat anda termuntah mati nk hadapinye r???
korang x tahan bukan???

ape korang rase pulak bile sume perkara kalo boleh dy sorang je yang tw..n meletup????
korang rase menyampah kan??

apelah korang rase kalau marah korang x dilepaskan???

ape korang rase???

ade rase cm ape aku rase x??

haishhh..memang tensi r aku kebelakangan ni..nk mara je sume orang..bengang lh..itu lah..ini lh...
rupe2nye aku dh tw ape sebab aku jadi cm ni...


hehe..



sebabnye
rupe-rupenye aku period lh..hehe..padanlah hormon x stabil..
so maaf lh ye kalo aku ni nk mara..nk kutuk...nk umpat..nk benci..nk kate itu x ok lh..ini cm ni lh...
hehe..maaf..hormon aku dalam x stabil minggu ini..;)


aduh.sakit perut menjelma

apple;
dyana.;p
tekantekan

Saturday, October 17, 2009

mood aku ilang jauh kemana entah.

situasi sekarang:home...home..

maaf mood kali ini agak terumbang ambing..
aku rindu rumah wey.
x tw kenapa.nk kate x pernah berjauhan sebelum ni...tipu lh.
dulu pown aku dudk asrama...
haha,
cm budak kecik,..

kata hati..

mybe aku rindu nk tido dekat tilam yang empuk kt umah aku itu kowt..
aku rindu nk makan masakan emak kowt.
aku rindu dengak kucing rumah sebelah yang sentiase berak dekat rumah aku itu kowt..(yeekkk)
aku rindu nak mop lantai kowt.
aku rindu dengar mak ketuk2 pintu pepagi kejowtkan aku yang degil ni kowt.
aku rindu bau rumah aku kowt.
haishhh bak kate banyak r aku rindu.
paling penting aku rindu kt sume orang..

waktu2 hari minggu cam ni selalu waktu dengan keluarga..
tapi aku..
aku dengan drawing yang bersaiz A1 penuh atas meja..
dengan butter paper berterabur kt atas lantai.
dengan makan hanya bertemankan maggi ruski
dengan mandi pown hanya sekali..(hehe)
haisshhh ini r aku time2 nk sebmission ni.

so,khamis minggu depan aku submission final project.
hope sume drawing aku ciap n ciap direnderkan ya.
tp2..
hati aku masih mood rindu nak balek ni.
aku x bole balek selagi sume hal x selesai.
mk aku pown x bg balek kalo asgmnt aku x ciap lg.
haishh..
redha je r.


ok lh..
kepada semua yang berada di rumah selamat berhujung minggu bersama keluarga..;)

alang.aku jelez kaw balek dengan buah hati jantung kaw.mungek kaw kan.
hahaha.


apple;
dyana;p

tekantekan

Wednesday, October 14, 2009

muaz norizan

situasi sekarang:epy

aku jumpe muaz hari ini..hehe..;)
gile berdebar seh.
dy r kawan aku mase mule2 smpai uitm ni..
dulu kami rapat.
but now..
memasing bzy n dy pown crse laen.so memg jarang r nk terserempak ngn dy.
blok fakulti pown jauh ngn aku.
kire kalo terserempak ngn dy kire hari lucky mecky aku r.
ingat lagi dulu time part one dy r teman aku g beli sume barang2 ID..
n time part one kire myk gak r mase nk jmpe ngn dy.
tp
sekarang agak susah r.
n td time sebelum aku pergi kels ctu..aku nmpak dy..
wee~
ingat dy x perasan.but bile aku lalu sebelah dy..dy snyum dekat aku.
waaa..nk peluk je rase.
(eh2 x bole..aku boleh peluk mad je nanty..hehe)

nway,aku epy r berkawan ngn dy..kami bukan skandal okie^.^

hari2 bahagia aku hari ini berlalu dengan satu pertemuan tanpa diduga..n senyuman yang manis.
^.^



muaz norizan

apple;
dyana;p


tekantekan

Tuesday, October 13, 2009

malang..hari malang...

situasi sekarang:mood tidak baek.

aku sedar yang aku ni agak nakal r...agak jahat cikit x myk..x kurang..hehe..n today..aku rase ary paling worst r dalam hidup aku ni..

2 hari sebelum hari malang meleng aku...

aku ingat lg ary sabtu tu ary adalah hari paling lucky mecky cooky aku r..hehe..dalam sejarah aku kuar dari uitm x memakai kad matrix..waa..x kene tahan uh..msty uncle mengkle guard 2 x perasan aku...padahal aku depan mate dy ni.hek2.n aku bernasib baek lg dengan masuk uitm x tulis nme..hehe..aku masuk lmbt..pmpuan limit smpai kol 9 mlm je..tp aku terlmbat cikit..so..aku selambanye jalan je..tnpe ditahan...trimas n terbaek r pak guard..;)

so itulah detik2 nasib bertuah aku..

hari ini..

hari ini hari malang meleng aku r..nth kenapa dari aku magun tido lg aku dh x d mood dh..mybe x cukup tido kowt..n kelas pertama aku d test psycho lak..pas 2 kelas history...n dalam kelas ni aku cipta sejarah kene halau dengan lecturer beb..aku x penah kne cm ni sebelum ni..aku sedar aku silap coz time kelas dy wt keje laen..tp2..knpe smpai halau kitaorang kuar kelas...bapak sedeh seh..aku nagis..haha..cm budak2...mengong pe motif aku nagis ni??dh r salah aku..mungek je.tp ni frst n aku harap yg terakhir r aku wt perangai cm ni..dh2..enough dee..berubah okie..jgn jd cm budak2 lg..

hari malang aku...


so aku harap hari ini je hari malang aku..i wnt lucky mecky n cooky lg...hehe;)
bersama2 r kita ambil iktibar ea..jgn wt peragai smpai kne halau ngn lctrer kuar kels ..^.^ hoho

apple;
dyana;p
tekantekan

Wednesday, October 7, 2009

rindu

situasi sekarang:dulu kala




rindu...

rindu dengan suasana dulu-dulu

windu sangat!!!

knape rindu ni???

entah r x tw knpe.

tp rindu sangat.

tapi bila rindu semua perkara kita lupekan..kita kalo bole x nak pikir apa2 perkara selaen rindu.tp mane bolehkan???kita kne gak pikir perkara yang sedang kita lalui sekarang ni..

rindu tu kita simpanlah jauh2 dalam lubuk hati..biar ianye tersemat di dalam hati..walaupun ianye pahit..tp kita harus meletakkannye jauh2.biarkan air mata mengalir sehingga ianye kering sendiri..biarkan perasaan rindu itu sentiase berada di jiwa..biarkan...biarkan ianye terjadi..biarkan..

memang payah untuk kita pendam perasaan rindu..tetapi kita haruslah pikir perkara yang lebih mustahak daripada itu.kita tahu bahawa pahit sangat untuk menampung rindu yang kian menebal..memang sakit sangat untuk memikulnye..tetapi..kita haruslah fikir setelah rindu itu diubat..kita rase gembira sangat..kita rase seperti dunia ini milik kita..kalo boleh kite nk je hentikan mase supaya saat-saat gembira itu akan selama-lamanye...tetapi sebelum saat gembira itu,kita perlu lalui saat-saat getir.

so,kita haruslah menghargai hidup kita ini selagi saat gembira belum kita kecapi.

apple;
dyana;p
tekantekan

Tuesday, September 22, 2009

bukak mate luas2..jangan bukak kangkang luas2 pulak..;p

situasi sekarang:asgmnt...ngee



i kn dh cakap nk upload pix myk2 rght??
pai lebam bijik mate.
hehe..



so,i nk u all tgok pix yg bakal u all lihat ni.

jgn terkejowt taw.
jgn smpai pengsan.
n jagan lak smpai terbawa-bawa pai mimpi.
wakaka..

jeng..jeng..jeng..
ni muke BUSUK i okie..jgn x percaya pulak.Align Left
^.^


upss..ni muke i bile i tido dalam clss rupenye..maaf..terkantoi lh pulak..


muke busuk i yg pemalu(sengaja diletakkan senget supaya anda menyengetkan kepala memasing);p
sudah puas melihat gmbar busuk i??
haha..xtually banyak lg..cume ni yang terpilih lh untuk tontonan umum.
wakaka..
akhir kate.
anda perlu sentiase bersiap sedia buat muke chumel kerana mama n paparazi manyak diluar sana okie..hehe..
jangan smpai muke busuk u all keluar di dalam magazine pulak.
cm i ni.
haha..;p

selamat hari raye maaf batin..kih..kih..kih

apple;
dyana;p
tekantekan